Naapuriin Erasmus reissuun !

Espanjan reissu on mukava muisto, ja uudet seikkailut odottavat reissulaisia.
Salamakin on kerännyt taas tutut tuliaiset mukaan ja Tatun & Patun seikkailut sekä Visit Loviisa lehtikin löytyi mukaan ruotsikielisenä versiona.


Tällä kertaa kohteena on tuttu naapurimme Ruotsi ja siellä Landskrona, joka sijaitsee Etelä-Ruotsissa Skånen läänissä. 
Matkaan lähtee tällä kertaa Espanjassakin reissannut Pia sekä Saana (Unkarin reissaaja) ja uusi matkaaja on Maren. Kaikki odotamme matkaa jännityksellä ja odottavin mielin. Paljon on taatusti uutta ja erilaista tiedossa. Ensimmäinen jännityksen paikka on meille junamatka kuuluisan Juutinrauman sillan yli. Lennämme ensin Kööpenhaminaan, josta omatoimisesti hyppäämme (toivottavasti) oikeaan junaan, jolla matkaamme sitten Landskronaan. 

Landskronassa saamme tutustua Säbyholmsin Montessorieskariin. Mielenkiinnolla odotamme työpajoja jotka ovat toteutettu montessoripedagogiikan oppien mukaisesti. Saamme varmasti ajateltavaa ja toivottavasti hyviä ideoita myös omaan arkeemme.  
Ohjelmassa on monenmoista toimintaa, joista saatte kuulla reissun jälkeen. Eniten ehkä odotamme kummitustarinaa linnassa, saapa nähdä kuinka uni tulee illan linnavisiitin jälkeen.

Salama harjoitteli Nassikoiden retkellä reissulaisen elämää ja nappasi tuliaispupun mukaan, jotta voivat kertoa Suomen syksystä terveisiä muiden maiden maskoteille. Lapset ovatkin ihailleet retkillä upeita pihlajia jotka notkuvat marjojen painosta.


Varhaiskasvatuksen opettaja Pia Savolainen & Varhaiskasvatuksen lastenhoitaja Saana Gröndahl

Kommentit

Suositut tekstit